La hramul istoric al Mănăstirii Văratec Arhiepiscopul Ioachim a îndemnat la rugăciune pentru pace

Cu prilejul hramului istoric al Mănăstirii Văratec închinat Adormirii Maicii Domnului, Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim i-a îndemnat pe credincioşi „ca în aceste timpuri nestatornice şi tulburi să-și sporească răbdarea, să se roage pentru pace în lume, în țară sau în familii”.

În omilia sa, ierarhul a evidenţiat faptul că mănăstirea Văratec este „unul dintre cele mai însemnate aşezăminte de călugăriţe ale monahismului românesc”.

Credincioşi participând la slujba de hram. Foto credit: Epr.ro

„Este considerată oaza de liniște și odihnă pentru credincioși, loc de inspirație pentru scriitori și artiști, cetate de scăpare pentru cei săraci, ghid spiritual pentru pelerini, poartă a cerului și loc de întâlnire cu Dumnezeu pentru cei ce și-au dedicat viața lui Hristos”, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

Programul liturgic a început încă din data de 14 august prin oficierea slujbei Vecerniei, urmată de Utrenia şi Slujba Prohodului Maicii Domnului.

În ziua praznicului Adormirii Maicii Domnului, Liturghia a fost oficiată de Arhiepiscopul Ioachim al Romanului şi Bacăului împreună cu Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Iașilor. Delegatul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel la eveniment a fost părintele arhim. Paisie Teodorescu, Vicar Patriarhal.

Foto credit: Epr.ro

Comentarii Facebook


Știri recente