La Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iași prima sesiune de admitere a luat sfârșit

La Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași s-a încheiat prima sesiune de înscrieri pentru studiile universitare de licență și master din acest an. Locurile rămase libere vor fi scoase la concurs în sesiunea din toamnă, ce va avea loc în perioada 9-14 septembrie.

Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași a organizat, în perioada 15-19 iulie 2013, prima sesiune de înscrieri pentru studiile universitare de licență și master. Marți, 23 iulie, a avut loc selecția candidaților și afișarea rezultatelor, iar în zilele de 24 și 25 au putut fi depuse contestații la rezultatele de la proba scrisă a concursului de admitere.

Mai multe detalii despre această primă sesiune de admitere de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași a oferit pentru Ziarul Lumina părintele decan Ion Vicovan: „În urma acestei sesiuni de admitere din luna iulie, facultatea noastră a avut repartizate la specializarea Teologie Ortodoxă Pastorală, studii de licență, un număr de 130 locuri, dintre care s-au ocupat, până în prezent, 119 locuri. La celelalte specializări ale studiilor de licență, respectiv Teologie Ortodoxă Didactică, Teologie Ortodoxă Asistență socială și Artă sacră, într-o bună parte, locurile au fost ocupate. Perioada de confirmare a înscrierilor are loc la facultatea noastră până pe data de 2 august, deci situația admiterii este încă provizorie. Ceea ce aș dori să menționez în mod deosebit legat de această sesiune de admitere, este, în primul rând, faptul că s-a reluat proba scrisă la examenul de admitere, anume cele 10 subiecte din Dogmatica Ortodoxă. În al doilea rând, vreau să adaug că, în acest an, mai mult decât în anii precedenți, am avut un număr de 7 olimpici, 4 la specializarea Teologie Ortodoxă Pastorală, iar 3 la specializarea Artă sacră, ceea ce arată importanța dată facultății noastre de unii dintre cei mai buni elevi liceeni. Cu siguranță, vom organiza încă o sesiune de admitere, în luna septembrie, începând cu data de 9 până în data de 14, când vor fi scoase la concurs locurile rămase libere, atât cele de la specializările nivelului de licență, cât și cele de la nivelul de master, cu precizarea că la masteratul de Practice locurile s-au completat deja. Situația finală a sesiunii de admitere și a locurilor disponibile pentru toamnă va fi afișată pe site-ul facultății, după data de 2 august. Încă o precizare importantă pentru acest an este și faptul că vom avea un număr mai mare de locuri de cazare, dintre care 92 vor fi în Colegiul «Sfântul Nicolae», în care facultatea noastră va avea 2 etaje, prin bunăvoința și prin efortul financiar al Arhiepiscopiei Iașilor. Cei care vor confirma înscrierea și vor fi declarați admiși vor avea locuri de cazare mai multe, în foarte bune condiții”.

Comentarii Facebook


Știri recente