La Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad au fost organizate două simpozioane naţionale dedicate familiei

La Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad au fost organizate două evenimente naţionale dedicate familiei creştine, sub egida Arhiepiscopiei Aradului și a Universității „Aurel Vlaicu” din Arad printr-un proiect finanțat de Ministerul Educației Naționale.

Deschiderea comună a celor două evenimente a avut loc în curtea interioară a Facultăţii de Teologie, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a Preasfinţitului Părinte Emilian Crişanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului, a cadrelor didactice, studenţilor, masteranzilor, doctoranzilor şi a invitaţilor.

Simpozionul național al doctoranzilor a fost intitulat „Provocări actuale la adresa unității familiei creștine. Paradigme pastorale și misionare”. Prin acest proiect, desfăşurat în perioada 21-22 septembrie, Facultatea de Teologie încurajează și susține concret activitatea de cercetare a doctoranzilor, toate referatele acestora fiind reunite în revista, cu apariție anuală, Studia Doctoralia.

Arhiepiscopul Timotei a declarat pentru Trinitas TV că simpozioanele au analizat rolul familiei în societate şi ajutorul oferit de Biserică.

„Participanţii au avut în vedere tematica legată de viaţa societăţii şi în mod deosebit de contribuţia Bisericii la buna desfăşurare a vieţii familiale şi partea pe care o are la bunele raporturi în societate. Peste tot se vorbeşte la viaţa lumii însăşi. Familia participă la aceasta”, a afirmat Înaltpreasfinţia Sa.

Manifestările au inclus contribuții tematice ale doctoranzilor facultăților de teologie din Cluj-Napoca, Alba-Iulia, și ai facultății gazdă.

Simpozionul studențesc-masteral a fost organizat în ziua de 21 septembrie sub genericul „Familia creștină – prioritate a pastorației Bisericii Ortodoxe”.

Cele două evenimente au fost parte a manifestărilor din anul 2020 ca „Anul omagial al pastorației părinților și copiilor” și „Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români” în Patriarhia Română.

Mai multe informaţii sunt disponibile pe site-ul Arhiepiscopiei Aradului.

Foto credit: Arhiepiscopia Aradului


Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica & @BasilicaPhotos

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro!

Comentarii Facebook


Știri recente