La Facultatea de Teologie din Bucureşti a fost vernisată o expoziţie de icoane

La Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti a fost vernisată miercuri expoziţia de icoane intitulată „Primenirea spațiului eclezial prin cântarea iconografică”, informează Ziarul Lumina.

Exponatele sunt realizate de studenții anului 3 de la specializarea Artă Sacră a facultății în vederea susținerii examenului de finalizare a studiilor de licență.

În deschidere, părintele decan Ştefan Buchiu a vorbit despre funcţia „dialogală” a icoanei, deoarece „prin intermediul icoanei, cei care cred intră în dialog cu Mântuitorul Iisus Hristos, cu Maica Domnului și cu toți sfinții”.

De aceea, a te afla în fața unei icoane este un prilej de bucurie, un prilej de comuniune, un prilej de a intra în duhul Bisericii, a subliniat părintele decan.

Părintele Ştefan Buchiu a adus aminte de cuvintele Mântuitorului: «Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârșitul veacului» (Matei 28, 20) şi a semnalat că Hristos „este cu noi și prin sfintele icoane”.

De câte ori privim o icoană trebuie să ne amintim cât de mult au dorit Sfinții Proroci Moise și Ilie ca să vadă fața lui Dumnezeu. Rugămintea lor a fost răsplătită pe Muntele Taborului, la Schimbarea la Față a Domnului, de aceea, este pentru noi, credin­cioșii, o șansă în fiecare zi sau la fiecare slujbă ca să putem veni înaintea sfintelor icoane să ne rugăm și să ne bucurăm de chipul Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Expoziția poate fi vizitată până în data de 26 iunie 2018.

Foto credit: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente