La Editura Trinitas a apărut ediția a doua a volumului „Eşti ceea ce trăieşti”

La Editura Trinitas a Patriarhiei Române a apărut o nouă ediție a volumului „Eşti ceea ce trăieşti: Câteva date recente din neuroştiinţe şi experienţele duhovniceşti ale Filocaliei”.

Mare parte din textele care alcătuiesc lucrarea, scrisă de Părintele Arhidiacon Adrian Sorin Mihalache, au fost publicate în perioada 2011-2019 în Ziarul Lumina al Patriarhiei Române, unele însă sunt inedite.

Ele ne oferă date recente de ordin ştiinţific, privind înţelegerea modului în care creierul omenesc şi mintea omenească sunt structurate şi în care își exercită influenţele.

În prezentarea acestor date științifice, pe care le analizează atent, autorul se raportează constant și în mod original la teologia patristică, a cărei perpetuă actualitate este astfel încă o dată dovedită.

În felul acesta, datele ştiinţifice ajung să formuleze indicaţii cu valoare morală sau terapeutică, pentru viaţa persoanei şi a comunităţii, punctând ceea ce este dezirabil în gândurile şi acţiunile omeneşti.

Prima ediție a fost tradusă în limba italiană. Ediții în limbile engleză și franceză sunt în pregătire.

Lucrarea poate fi achiziţionată prin intermediul site-ului Librăriei Cărților Bisericești, prin comandă la [email protected][email protected] sau la numărul de telefon 021.335.21.28.

Poți răsfoi volumul aici.

Foto credit: Librăria Cărților Bisericești

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Săptămâna în imagini: 17 – 23 februarie

Fotografii cu momente din viața spirituală ortodoxă surprinse prin lentilele fotografilor profesioniști sau amatori în perioada 17 -23 februarie 2020. Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica Ai fotografii pentru Săptămâna în imagini? Dacă aveți fotografii care surprind…