La Edinburgh are loc Conferința mondială „Misiune și Evanghelizare”

Peste 300 de reprezentați ai bisericilor creștine din lume participă zilele acestea la Conferința mondială „Misiune și Evanghelizare”, în Edinburgh – Marea Britanie.

Întâlnirea marchează împlinirea a 100 de ani de la prima convocare a membrilor bisericilor din lume. Biserica Ortodoxă Română este reprezentată de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh Patriarhal, informează Radio TRINITAS.

Înaltpreasfinția Sa a arătat că „această conferință misionară mondială ce a avut loc la Edinburgh în anul 1910 este considerată de mulți ca un punct simbolic de pornire a mișcării ecumenice moderne”.

„În cuvântul său de deschidere, secretarul general al Consiliului Mondial al Bisericilor, pastorul luteran din Norvegia, Olav Tveit a afirmat că după 100 de ani de la prima conferința mondială de la Edinburgh, noi creștini suntem nevoiți să lansăm împreună un nou început de misiune creștină în secolul 21”, a spus Înaltpreasfinția Sa pentru TRINITAS TV.

După cum a declarat pentru Radio TRINITAS Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh Patriarhal, în cadrul lucrărilor conferinței au fost dezbătute mai multe teme „Pe lângă aspectul aniversar, conferința aceasta primește un raport al grupului de lucru special format în urmă cu patru ani care a aprofundat niște teme care astăzi au constituit motive de dezbatere pe anumite grupuri de lucru, așa cum aș menționa: fundamentele misiuni creștine, misiunea creștină în contextul altor religii de pe continentele lumii, misiune și postmodernitate, educație și formare teologică”.

Comentarii Facebook


Știri recente