La donarea de sânge cu numărul 101, jandarmul maramureşean Barabaș Cosmin a primit o distincţie din partea Patriarhului Daniel

Jandarmul maramureşean Barabaș Cosmin a donat sânge a 101-a oară în campania Patriarhiei Române „Donează sânge, salvează o viaţă!”.

În semn de mulţumire pentru binele făcut semenilor, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a oferit Ordinul „Sanctus Stephanus Magnus”.

Distincţia i-a fost acordată vineri în Capela Inspectoratului de Jandarmi Baia Mare prin intermediul Părintelui Ciprian Ioniţă, Consilier patriarhal coordonator la Sectorul social-filantropic al Administraţiei Patriarhale.

Plutonierul adjutant șef Barabaș Cosmin este subofițer în cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Maramureș de peste 26 de ani. El donează sânge, cu regularitate, de aproximativ patru ori pe an, încă din anul 1999.

„Pentru colegul nostru, prezența la Centrul de Transfuzii nu reprezintă ceva ieșit din comun. El a depășit pragul de 100 donări de sânge și nu are de gând să se oprească aici, conștient fiind de importanta acestui gest benevol. Cosmin nu reprezintă un exemplu singular de implicare voluntară, la fel ca el sunt mulți alți colegi care se pot mândri cu carnet de donator”.

„Jandarmii maramureșeni și-au propus să doneze cât mai mult sânge pentru completarea rezervelor naționale, înțelegând că acest suport este vital tratamentului persoanelor grav bolnave, pentru care fiecare picătură de sânge este egală cu viața”, a transmis Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Maramureş.

Jandarmul a fost distins în cadrul unui eveniment de apreciere a jandarmilor maramureşeni pentru mobilizarea acestora, de-a lungul anilor, la campaniile de donare de sânge.

La eveniment au fost prezenți: doamna Crina Chilat, subprefectul județului Maramureș, domnul doctor Pop Bogdan din cadrul Direcției de Sănătate Publică Maramureș, doamna Daniela Veber, director al Centrului de Transfuzii Sanguine Maramureș, părintele Ciprian Ioniță, consilier patriarhal și părintele Pop Andrei, consilier eparhial al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului.

Jandarmeria Română este partener al Patriarhiei Române în cadrul Campaniei „Donează sânge, salvează o viaţă!”.

Foto credit: Pr. Ciprian Ioniţă

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente