La Deva vor avea loc „Zilele credinței și culturii”, proiect organizat de eparhie

Episcopia Devei şi Hunedoarei organizează în perioada 25-29 iunie 2018 mai multe manifestări culturale și religioase prin proiectul „Zilele credinţei şi culturii la Deva”, ediţia a V-a.

Aceste activități au loc cu ocazia prăznuirii Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, ocrotitorii spirituali ai oraşului.

Luni, 25 iunie, începând cu ora 18:00, la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva va avea loc vernisajul de tablouri Sfântul Ierarh Andrei Șaguna – Mitropolitul Transilvaniei.

Marți, 26 iunie, începând cu ora 18:00, în Sala Șemineului de la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva, va avea loc dezbaterea cu tema Identitatea – între tradiție și modernitate, susținută de Pr. Radu Trifon în dialog cu jurnalista Sanda Nicola.

Miercuri, 27 iunie, începând cu ora 19:00, la sala Teatrului de Artă din Deva va avea loc spectacolul de teatru cu piesa „Ziditori ai Marii Uniri”, susținut de compania de teatru CIVIC ART CVM din București.

Joi, 28 iunie, începând cu ora 18:00, în Sala Mare a Centrului Cultural Drăgan Muntean din Deva va avea loc un concert de cântece patriotice și de cătănie din zona Ardealului, dedicat Marii Uniri. Concertul va fi susținut de Maestrul Grigore Leșe.

Vineri, 29 iunie, în ziua de prăznuire a Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, începând cu ora 9:00, la Catedrala Episcopală din Deva se va oficia Sfânta Liturghie cu ocazia celui de-al doilea hram al acesteia.

De asemenea, începând cu ora 18:00, la Sala Mare a Centrului Cultural Drăgan Muntean va avea loc o conferință dedicată Marii Uniri, intitulată „Credința și Biserica românilor din Transilvania – repere ale identității românești”,  și va fi susținută de către domnul academician Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române.

La toate aceste evenimente cultural-religioase intrarea va fi liberă.

Foto credit: ZL

Comentarii Facebook


Știri recente