La Conferința Mass-media în postcomunism se va discuta despre legătura dinte jurnalism și literatură

La cea de a III-a ediție a Conferinței internaționale Mass-media în postcomunism: moștenire, evoluție, tendințe tema principală abordată va fi Jurnalismul și Literatura: similitudini și diferențe.

Conferința va avea loc la Oradea în perioada 18-19 octombrie 2018.

Celelalte tematici care vor fi dezbătute sunt:

  • Delimitări conceptuale: arii de referință (teritorii, granițe, confuzii)
  • Jurnalismul narativ și literatura non-fictivă
  • Genuri jurnalistice / Genuri literare – similitudini și diferențieri
  • Jurnaliști și scriitori: statusuri, identități și scopuri.

Scopul întrunirii este acela de a stimula interesul comunității științifice referitor la abordarea relației dintre jurnalism și literatură și de a încuraja crearea unei rețele de cercetare în acest domeniu.

„Ne propunem să identificăm câmpurile de autonomie, dar și punctele de inserție dintre jurnalism și literatură. În același timp, socotim necesară și evaluarea profilurilor de identitate jurnalist – scriitor”, spun organizatorii conferinței pe site-ul oficial al evenimentului.

La acest eveniment va participa Părintele Nicolae Dascălu, consilier patriarhal coordonator, directorul publicațiilor Lumina.

Evenimentul este organizat de Asociația de Istorie Balcanică, Consulatul General al României din Gyula, Asociația Română de Istorie a Presei, Autoguvernarea Românilor din Szeged și județul Csongrad, Direcția Județeană pentru Cultură Bihor, Uniunea Culturală a Românilor din Ungaria, Muzeul Țării Crișurilor, Revista Familia și Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” din Oradea.

Foto credit: public domain

Comentarii Facebook


Știri recente