La Cluj-Napoca are loc un simpozion despre implicațiile dogmei trinitare în structura și dinamica societății contemporane

Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, în colaborare cu Institutul Universitar „Sophia” din Loppiano – Italia, organizează, în perioada 11-13 februarie 2019, Simpozionul Internațional „Treime, Biserică, Societate: Implicațiile dogmei trinitare în structura și dinamica societății contemporane”.

În deschiderea evenimentului a fost oficiată marți, 12 februarie 2019, o slujbă de Te Deum în Capela Facultății, la ceremonial fiind prezent Mitropolitul Andrei al Clujului.

Lucrările conferinţei s-au desfăşurat în sala „Vasile Petrașcu” a Facultății de Teologie Ortodoxă, informează Mitropolia Clujului.

Cuvântul de deschidere a fost rostit de pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu, decanul instituției de învățământ teologic clujean.

Au rostit alocuțiuni: Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, pr. prof. Ioan Chirilă, președintele Senatului Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, rev. prof. Piero Coda, rectorul Institutului Universitar Sophia din Loppiano, și pr. prof. Roberto Tommasi, decanul Facultății de Teologie Catolică din Padova – Italia.

În cadrul manifestării științifice au susținut comunicări o serie de profesori și doctori în teologie, atât din țară, cât și din străinătate.

Sesiunea de comunicări a fost moderată de pr. prof. univ. Vasile Stanciu, decanul Faculății, și de prof. univ. dr. Ștefan Tobler, director al Centrului de Cercetare Ecumenică din Sibiu.

Simpozionul se va încheia miercuri, 13 februarie 2019.

Comentarii Facebook


Știri recente