La Catedrala Naţională se lucrează la placările cu piatră, tencuiala decorativă şi pictura în mozaic

La Catedrala Naţională din Capitală lucrările se concentrează în prezent pe placările cu piatră, tencuiala decorativă, pictura în mozaic şi subsolurile adiacente.

Inginerul Vlad Florin Popescu a oferit mai multe detalii pentru Basilica.ro cu privire la lucrările efectuate pe şantier.

„La turla Pantocrator s-au finalizat placările cu piatră la primele 8 coloane până la capiteluri. La următoarele 6 coloane s-au placat bazele şi se lucrează la placările cu piatră la fusurile acestora”.

De asemenea, la baza turlei Pantocrator s-a început  montajul „la ancadramentele cu piatră de la ferestrele aferente cotei +56”.

În ceea ce priveşte turlele mici, acolo se lucrează la tencuieli. „La turlele 1 şi 2 tencuielile pereţilor sunt finalizate. Se lucrează intens la turlele 3 şi 4, dar şi la turla clopotniţă”.

În interiorul lăcaşului de cult se continuă cu montajul mozaicului de la cota +28 în jos.

Pictura în mozaic de pe absida altarului Catedralei Naţionale. Foto credit: Basilica.ro / Iulian Dumitraşcu

În exterior, la subsolurile adiacente, se lucrează „la completarea lucrărilor la scările de acces: beton de protecţie pentru hidroizolaţia cu plumb, completări la parapeţi şi elemente prefabricate”, a mai adăugat inginerul.

El a precizat şi că a fost montată balustrada de inox la lanternou*. Tot acolo va fi executată în perioada următoare o structură metalică suplimentară în vederea placării cu tablă a coloanelor, grinzilor şi plafonului.

Mai multe detalii despre Catedrala Naţională, puteţi afla consultând site-ul catedralaneamului.ro.

*Lanternou (definiţie DEX): Porțiune mai ridicată din acoperișul unei clădiri, prevăzută cu numeroase ferestre pentru a permite luminarea și aerisirea interiorului.

Foto credit: Basilica.ro / Iulian Dumitraşcu


Urmărește-ne și pe Twitter: @AgentiaBasilica și @BasilicaPhotos!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente