La Catedrala Mântuirii Neamului se lucrează între cotele +45 și +52

Lucrările continuă într-un ritm intens pe șantierul Catedralei Naționale, cu un efectiv de peste opt sute de muncitori care lucrează în trei schimburi, pe unsprezece zone de lucru ale construcției.

Lucrările s-au concentrat în ultimele două săptămâni pe armarea primei turle secundare, aflată la cota 52 metri, informează Ing. Vasile Crăcăoanu, consilier patriarhal.

Zilele acestea se apropie de finalizare o altă parte importantă a lucrărilor. Este vorba de turnarea plăcii de la cota 45 care închide corpul principal al Catedralei.

La turla principală – Pantocrator se lucrează în aceste zile la cota de 50 metri, a mai spus Ing. Vasile Crăcăoanu.

Pe șantierul Catedralei Naționale se execută toate tipurile de activități necesare acestor etape: montaj structură rigidă, montaj armătură flexibilă, execuţie zidărie interioară şi exterioară din blocuri ceramice pline şi cu goluri, inclusiv lucrări de cofrare şi betonare.

Pentru a nu exista sincope în executarea lucrărilor, şantierul este aprovizionat cu materialele necesare desfăşurării activităţii într-un ritm optim.

Detalii despre etapele construirii locașului de cult, despre arhitectură, dar și despre simbolistică puteți afla consultând site-ul catedralaneamului.ro.

construimcatedrala.ro

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente