La Caransebeş debutează de hramul catedralei „Zilele Credinței și Culturii”

Catedrala Episcopală din Caransebeș își va sărbători hramul în Duminica Tomii. De asemenea, cu acest prilej vor debuta „Zilele Credinței și Culturii în Episcopia Caransebeșului” în cadrul cărora va avea loc Simpozionul naţional „Unitate și dăinuire. Centenar România Mare 1918-2018”.

Liturghie Arhierească şi recital de cântece patriotice

Liturghia arhierească cu prilejul hramului va începe în jurul orei 09:30. La 12:30, în fața Catedralei, va avea loc un recital de cântece patriotice susţinut de Corala Armonia din Constanța, urmat de un spectacol de promovare a folclorului tradiţional bănăţean.

Începând cu ora 18:00, Corala „Armonia” din Constanța va susține un concert folcloric și patriotic pe esplanada bisericii „Schimbarea la Față” din Cartierul Govândari al municipiului Reșița.

„Unitate și dăinuire. Centenar România Mare 1918-2018.”

În perioada 16-17 aprilie se va desfăşura, la Reșița, Simpozionul Național „Unitate și dăinuire. Centenar România Mare 1918-2018.”

Deschiderea oficială a manifestării va avea loc, începând cu ora 9:30, în Aula Magna a Universității „Eftimie Murgu”. În debutul simpozionului Corul Mănăstirii Nera și Corul Secţiei de Teologie Ortodoxă Didactică din cadrul Facultății de Ştiinţe Sociale a Universității „Eftimie Murgu” vor susţine un recital coral.

În continuare, vor avea loc mesaje și cuvinte de binecuvântare din partea ierarhilor prezenți, comunicări care vor evidenţia tema unității de credință și de neam, importanța credinței în unitate și a acțiunilor întreprinse de făuritorii Marii Uniri în vederea îndeplinirii dezideratului național.

Lansare de carte

Acestora li se adaugă lansarea unor volume care au ca teme centrale aceleași subiecte, dar și vernisarea expoziţiei foto-documentare „Episcopia Caransebeșului și Marea Unire din 1918”, vernisaj ce se va desfășura în foaierul Universității „Eftimie Murgu”.

Sesiunea de comunicări se împarte în două secțiuni: Teologie și Istorie, ambele secțiuni desfășurându-se la Universitatea „Eftimie Murgu”.

La aceste comunicări vor participa ierarhi, preoți, istorici, oameni de cultură de pe teritoriul Episcopiei Caransebeșului, dar și din întreaga țară, și care își aduc tributul, prin susținerea unor lucrări legate de credință și unitate, la Anul Omagial 2018, proclamat ca fiind „al unității de credință și de neam şi Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918”.

Marți, 17 aprilie, începând cu ora 9:30, se vor relua comunicările pe secțiuni, urmând ca după-amiază să se viziteze Mănăstirea Vasiova, recunoscută în Episcopia Caransebeșului pentru existența unui izvor de apă cu puteri miraculoase.

Comentarii Facebook


Știri recente