La Caransebeș au început lucrările Simpozionului Internațional dedicat rugăciunii

În Episcopia Caransebeșului a avut loc luni festivitatea de deschidere a Simpozionului Internațional „Rugăciunea și mărturisirea în viața Bisericii și relevanța lor pentru societatea post-modernă”. Manifestarea culturală face parte din activitățile organizate de Eparhie în cadrul Zilelor Culturii și Credinței.

La eveniment au participat șapte ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române: PS Ignatie, Episcopul Hușilor, PS Lucian, Episcopul Caransebeșului, PS Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, PS Siluan, Episcopul Ortodox Român din Ungaria, PS Benedict Bistrițeanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, PS Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului și PS Daniil Densușeanul, Arhiereu vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei.

De asemenea, au fost prezenți și PS Josef Csaba Pál, Episcop romano-catolic de Timișoara și PS Ioan Călin Bot, Episcop auxiliar al Episcopiei Greco-Catolice de Lugoj.

„Acest simpozion a reflectat rugăciunea în viața Sfinților Părinți și în viața Bisericii. Învățăm cu toții că rugăciunea este esențială pentru existența noastră duhovnicească și trebuie să facă parte din viața noastră ca dialog cu Dumnezeu, cu Maica Domnului și cu toți sfinții din biserica noastră”, a spus Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul.

Sesiunile de comunicări științifice au început imediat după încheierea festivității de deschidere și au fost organizate pe mai multe secțiuni de teologie: biblică, sistematică și istorică.

Foto credit: Episcopia Caransebeșului

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente