La Caransebeș are loc Olimpiada Națională de Religie pentru Seminarii şi Licee Teologice

Olimpiada Naţională de Religie pentru Seminarii şi Licee Teologice Ortodoxe se desfășoară în premieră la Caransebeş în perioada 8-12 mai 2019. Joi, între orele 10:00-13:00, elevii au susținut proba scrisă la Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu”.

Cei peste 100 elevi din toată țara au fost primiți de Episcopul Lucian miercuri seara la Catedrala din Caransebeș, unde au participat la o slujbă de Te Deum.

După slujbă, Preasfințitul Părinte Lucian le-a spus elevilor că sunt chemați „să aprindă din punct de vedere spiritual lumina din lumina lui Hristos Cel înviat și să arate tuturor că sunt și vor să rămână fii ai Învierii lui Hristos, martori și mărturisitori împreună cu apostolii”.

PS Lucian Oficiază Te Deum în deschiderea Olimpiadei Naționale de Religie. ©Episcopia Caransebeșului

„Cei care ați venit să participați la această olimpiadă ați venit din iubire față de cuvântul lui Dumnezeu și pentru propovăduirea și mărturisirea lui. Ați venit cu multă responsabilitate și determinare ca să rămâneți sare a pământului, să împliniți cuvântul lui Dumnezeu și să plecați de aici mulțumiți sufletește că ați venit ca să demonstrați tuturor că sunteți ucenici fideli ai Mântuitorului Hristos”, a subliniat ierarhul.

Participanții vor vizita vineri și sâmbătă mai multe obiective turistice din județul Caraș-Severin, bisericile istorice din municipiu şi Crucea Monument de pe Muntele Mic.

Rezultatele vor fi afișate vineri seara, iar sâmbătă de la ora 15:00 va avea loc premierea participanților în Sala de festivități „Mitropolit Nicolae Corneanu” a Episcopiei Caransebeşului.

Mai multe detalii despre Olimpiada Națională de Religie pentru Seminarii şi Licee Teologice puteți afla pe site-ul oficial al Episcopiei Caransebeșului.

Acest eveniment este organizat în cadrul „Zilelor credinței și culturii în Episcopia Caransebeșului”.

Comentarii Facebook


Știri recente