La Caransebeș a fost lansat un volum despre eroii bănăţeni

În Aula „1 Decembrie 1918” a Primăriei Municipiului Caransebeș a avut loc miercuri lansarea volumului „Comunitatea de Avere din Caransebeş şi evidenţa jertfelor bănăţene din Marele Război”, scris de Laurențiu Ovidiu Roșu.

Lansarea de carte s-a desfășurat în prezența Episcopului Lucian care a oferit autorului Diploma de excelență „Episcop Elie Miron Cristea”, informează Eparhia Caransebeşului.

„Este un medicament, un document, dar și un album. Un pomelnic al tuturor eroilor bănățeni din cele 94 de localități care au format Regimentul de Graniță și Comunitatea de Avere din Caransebeș”, a precizat Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.

În cadrul evenimentului a avut loc un recital de muzică clasică în interpretarea unui duet al Filarmonicii „Banatul” din Timișoara, dar și un mini concert de colinde și cântece patriotice, susținut de Grupul vocal „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.

Manifestarea culturală a fost organizată de Episcopia Caransebeșului, Primăria Municipiului Caransebeș, Casa de Cultură „George Suru”, Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici” și Serviciul Județean al Arhivelor Naționale Caraș-Severin.

Foto credit: Episcopia Caransebeşului

Comentarii Facebook


Știri recente