La Buzău a fost inaugurată o spălătorie de veşminte bisericeşti

Arhiepiscopul Ciprian a binecuvântat luni spălătoria ecologică „Fulg de nea”, din municipiul Buzău, destinată în special curățării veșmintelor liturgice.

Este singura spălătorie de acest tip din zonă, a spus ierarhul care şi-a exprimat speranţa că „slujitorii bisericilor din Eparhia noastră vor aprecia această jertfă, menită să le ușureze activitatea liturgică”.

Nu cred că există în Buzău și nici în Focșani o astfel de curățătorie, destinată în primul rând curățării veșmintelor sfințite.

Lucrările de amenajare și dotare a spălătoriei au fost realizate în cursul acestui an, prin Serviciul Colportaj al Eparhiei.

„Încă din toamna anului trecut, am luat decizia să amenajăm această clădire pentru un astfel de scop, însă proiectul a putut fi realizat datorită faptului că sumele de bani necesare fuseseră deja prevăzute în bugetul pe anul 2020, trimestrul întâi”, a spus Arhiepiscopul Ciprian al Buzăului şi Vrancei.

La slujba religioasă au participat consilieri eparhiali și protoierei, precum și alți ostenitori din cadrul Administrației arhiepiscopale.

Spălătoria ecologică „Fulg de nea” este specializată în curățarea veșmintelor arhierești, preoțești sau diaconești, a acoperămintelor pentru Sfânta Masă și pentru Sfintele Vase, dispunând de aparatură de ultimă generație.

Spălătoria se adresează nu doar slujitorilor Bisericii, ci și publicului larg, întrucât aici pot fi curățate și alte tipuri de textile – pantaloni, cămăși, costume.

Spălătoria „Fulg de nea” este situată în curtea Protoieriei Buzău II, pe strada Obor, nr. 2 fiind deschisă de luni până vineri, între orele 9:00 și 17:00.

În Arhiepiscopia Bucureștilor, prima spălătorie ecologică pentru veșminte preoțești s-a deschis, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în anul 2010.

Foto credit: Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente