„La bursa adevărului”

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, La Editura TRINITAS a Patriarhiei Române a apărut volumul La bursa adevărului, semnat de Lidia Stăniloae.

„Societatea secularizată, în care omul a devenit singura măsură a existenţei, este fie indiferentă sau nihilistă, fie ostilă vieţii religioase; acest umanism autosuficient şi individua­list suferă în tăcere de un mare deficit de transcendenţă şi interioritate, care afectează şi degradează societatea de azi. Asemenea aspecte dramatice ale lumii secularizate de azi sunt analizate şi de către doamna Lidia Stăniloae, fiica marelui teolog român Preotul profeşor Dumitru Stăniloae, în volumul de faţă, care reuneşte mai multe articole publicate, în special, în săptămânalul Lumina de Duminică al Patriarhiei Române. (…) Felicităm pe Doamna Lidia Stăniloae pentru lucra­rea sa misionară şi binecuvântăm, cu bucurie, publicarea acestui volum la Editura TRINITAS a Patriarhiei Române, având speranţa că el va trezi în sufletul cititorilor dorinţa de-a căuta şi cultiva valorile eterne ale credinţei creştin ortodoxe, ca arvună a luminii, păcii şi fericirii din împărăţia Preasfintei Treimi”, menţionează Patriarhul României în Cuvântul Înainte.

Lidia Stăniloae este născută la 8 octombrie 1933 în Sibiu, fiică a Părintelui profesor Dumitru Stăniloae şi a soţiei sale Maria. A urmat cursurile Facultăţii de Fizică – Secţia Fizică Atomică a Universităţii din Bucureşti (1951-1955), pe care a absolvit-o cu o lucrare de licenţă despre teoria fisiunii nucleare, avându-1 ca profesor îndrumător pe academicianul Horia Hulubei. Până în anul 1958 a lucrat ca asistent în cadrul Facultăţii de Fizică din Bucureşti şi în calitate de cercetător la Institutul de Fizică Atomică. După arestarea tatălui său din toamna anului 1958 este obligată să părăsească Universitatea. Se căsătoreşte în anul 1958 şi are un fiu, Dumitru Horia Ionescu. Din anul 1961 predă Fizica la Grupul Şcolar de Chimie Alimentară din Bucureşti. În anul 1984 emigrează în Germania, împreună cu fiul său, lucrând în cadrul Universităţii din Freiburg.

Debutează ca scriitor în anul 1970.

Comentarii Facebook


Știri recente