La București a avut loc o nouă sesiune a examenului de capacitate preoțească

12 candidați au susțiunt marți examenul de capacitate preoțească la Centrul de formare continuă „Dumitru Stăniloae” din București.

Comisia de evaluare a fost prezidată de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Candidații pentru un post clerical în Eparhie au susținut dimineață proba scrisă, unde au răspuns la 7 subiecte cu tematică administrativă și pastoral-misionară, iar după amiază, proba orală.

„Proba orală cuprinde evaluarea cunoștințelor la tipic, liturgică, omiletică, catehetică, drept și administrație bisericească, precum și intonarea unei cântări religioase”, a spus Părintele Aurel Mihai, vicar eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

„Acest examen măsoară maturitatea și evaluează cunoștințele viitorilor candidați pentru a primi Sfânta Taină a Hirotoniei”, a explicat Pr. Aurel Mihai.

Tot în această perioadă, diaconii și preoții din Arhiepiscopia Bucureștilor se pot înscrie la cursurile pastoral-misionare pentru obținerea gradelor clericale profesionale.

Dosarele se pot depune la protoierii până în data de 20 iunie 2018. Cursurile vor avea loc la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București, în perioada 2-12 iulie.

Foto credit: Florin Nicolaie / Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente