La Bruxelles are loc astăzi Conferința cu tema „Rolul Bisericii în modelarea unei juste și sustenabile economii europene”

La Parlamentul European din Bruxelles continuă astăzi, 30 aprilie, Conferința cu tema „Rolul Bisericii în modelarea unei juste și sustenabile economii europene”.

La evenimentul organizat de Conferința Bisericilor Europene, Biserica Ortodoxă Română este reprezentată de Înaltpreasfințitul Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh patriarhal.

Referitor la această Conferință Înaltpreasfințitul Mitropolit Nifon a spus: ” Conferința are menirea de a aduce contribuția în numele Bisericilor creștine din Europa la dezbaterea temei aspectelor morale ale unei economii europene care trebuie sa fie bazată pe dreptate, pe durabilitate și sustenabilitate, într-un spirit de solidaritate creștină și umană în general. Este foarte interesant că autoritățile executive se interesează foarte mult în legătură cu posibilitatea contribuției Bisericilor la un aspect moral, la o etică în această criză economică și socială de azi. Menționez subtemele ce vor fi dezbătute: ‘Anul 2010 este dedicat anului pentru combaterea sărăciei și a excluderii sociale’, apoi ‘Dreptatea și coeziunea socială în Europa Centrală și de Est’, ‘Implementarea dimensiunii sociale a tratatului de la Lisabona’, încât această Conferință va crea și un grup de lucru pentru a asigura o oarecare continuitate pentru activități comune ale Bisericilor din Uniunea Europeană”, informează Radio TRINITAS.

Comentarii Facebook


Știri recente