La Alba Iulia a avut loc un simpozion dedicat femeilor care au ajutat la realizarea Marii Uniri

Societatea Femeilor Ortodoxe din România, filiala Alba, a organizat sâmbătă, 22 septembrie 2018, în orașul Marii Uniri Simpozionul Național Pentru România Mare, curaj și devoțiune la feminin.

Manifestarea s-a desfășurat la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, unde au participat reprezentantele asociațiilor femeilor ortodoxe din cuprinsul țării, dar și din Republica Moldova, informează Arhiepiscopia Alba Iuliei.

Evenimentul a debutat cu o slujbă de Te Deum, oficiată în Capela „Sfinții Trei Ierarhi” a Facultății, după care a urmat deschiderea simpozionului în aula Dumitru Stăniloae.

Cu acest prilej, Arhiepiscopul Irineu al Alba Iuliei, a rostit un cuvânt în care a subliniat exemplul de jertfelnicie și dăruire al femeilor în contextul înfăptuirii Marii Uniri.

„Femeile române din Transilvania le-au picurat în suflete copiilor lor iubirea faţă de glia străbună, opunându-se, totodată, asupririi nedrepte”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

Ierarhul a amintit că „în vara anului 1916, când trupele române au trecut Carpaţii, aceste românce au primit armatele liberatoare în haină de sărbătoare şi cu flori. Multe dintre ele ajung, mai târziu, în închisorile stăpânirii duşmane, suportând umilinţe şi chinuri”.

Ulterior a avut loc susținerea în plen a comunicărilor științifice, în cadrul cărora au fost reliefate curajul, dăruirea și jertfelnicia femeilor societății românești, care au contribuit la înfăptuirea României Mari.

SFO Alba

Societatea Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Alba Iuliei a fost înființată în 10 decembrie 2014.

Această asociație creștină se implică și în activități culturale, reușind, pe parcursul acestor ani, să realizeze numeroase proiecte culturale și sociale.

De asemenea, Societatea Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Alba Iuliei au întreprins acțiuni sociale, filantropice, de ecologizare, precum și de stimulare a tinerilor de a promova tradițiile neamului românesc.

Foto credit: Arhiepiscopia Alba Iuliei

Comentarii Facebook


Știri recente