La Academia Suprasl s-a discutat despre „Rolul laicilor în viaţa Bisericii”

La Academia Suprasl din Polonia a avut loc, în perioada 18-20 octombrie 2018, conferinţa „Rolul laicilor în viaţa Bisericii”. 

Evenimentul a reunit teologi, istorici, sociologi care au abordat în prelegerile lor tema implicării laicatului în viaţa Bisericii, mai ales în contextul actual.

Conferinţa s-a bucurat de prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Jakub de Białystok și Gdańsk, dar şi a Preasfinţitului Părinte Andrei Borkowski, episcop de Supraśl și vicar al Eparhiei de Białystok și Gdańsk, informează Academia Suprasl.

Referatele susţinute au abordat mai multe subiecte, dintre care enumerăm:

  • Rolul laicităţii în viaţa Bisericii Ortodoxe din Belgia, în special fiind prezentat cazul comunităţii poloneze din Bruxelles;
  • Rolul prof. Piotr Pokryszkin în protejarea moştenirii ortodoxe, etnice şi naţionale din apropiere de Chełm la începutul secolului 20.

Organizatori au fost: Fundaţia „Oikonomos”, Academia Suprasl şi Universitatea din Bialystok.

Organizatorii au anunţat că materialele academice rezultate în urma conferinţei vor fi trimise la majoritatea centrelor ştiinţifice din ţară şi vor reprezenta un punct de pornire pentru viitoare cercetări în acest domeniu.

Foto credit: Oikonomos/Facebook

Comentarii Facebook


Știri recente