La Academia Română poate fi vizitată expoziția „Presa românească. Între tradiție și modernitate”

Biblioteca Academiei Române a desfășurat săptămâna trecută expoziția „Presa românească. Între tradiție și modernitate” organizată de Serviciul de catalogare periodice și de Serviciul de manuscrise-carte rară. Expoziția rămâne în continuare deschisă până pe data de 24 martie.

Aceasta se înscrie în seria evenimentelor anuale dedicate prezentării valorosului tezaur de periodice al Bibliotecii Academiei Române deținătoarea celei mai bogate și mai cuprinzătoare colecții de presă românească tipărită în țară sau în străinătate, conform unui comunicat de presă transmis de Biblioteca Academiei Române.

Expoziția a adus în fața publicului piese care ilustrează istoria presei noastre de la începuturile sale până în perioada modernă, unele dintre acestea unicat.

Alături de celebrele „Curierul românesc” și „Albina românească”, care marchează prima jumătate a secolului al XIX-lea, a fost expusă o copie fotografică după „Courier de Moldavie”, primul periodic din Moldova apărut la Iași în 1790.

Mai multe detalii despre exponate sunt oferite publicului într-un catalog tematic, elaborat de Gabriela Dumitrescu și Daniela Stanciu, curatori ai expoziției.

Expoziția va mai fi deschisă până pe data de 24 martie, de luni până vineri, în intervalul orar 9-15 și sâmbăta între orele 10-13. Intrarea este liberă.

Foto credit: Biblioteca Academiei Române

Comentarii Facebook


Știri recente