La 9 ani de la trecerea la cele veșnice, Mitropolitul Bartolomeu Anania a fost comemorat la Cluj-Napoca

Vrednicul de pomenire Mitropolitul Bartolomeu Anania a fost comemorat joi la Cluj-Napoca în cadrul unei seri culturale.

Personalitatea marelui ierarh și cărturar a fost evocată de distinși oameni de cultură, care au vorbit despre persoana sa remarcabilă și despre realizările sale, informează Mitropolia Clujului.


Mitropolitul speranței hrănite cu fapte bune, 9 ani de la plecarea la Domnul


Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a rostit un cuvânt evocativ despre personalitatea Mitropolitului Bartolomeu.

Mitropolitul Andrei, evocând personalitatea vrednicului de pomenire Mitropolitul Bartolomeu. Foto credit: Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului

Profesorul universitar Andrei Marga a vorbit despre personalitatea ierarhului și omului de litere Bartolomeu Anania susținând tema initulată „Mitropolitul Bartolomeu Anania astăzi”.

În continuarea serii culturale actrița Elena Ivanca, de la Teatrul Naţional „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca, a prezentat un spectacol-lectură din piesa de teatru „Păhărelul cu nectar” de Valeriu Anania, iar mai mulți artiști de la Opera Națională Română din Cluj-Napoca au susținut un recital muzical.

Alături de actriță a lecturat și un grup de elevi din clasa a II-a B, de la Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca. Foto credit: Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului

Evenimentul, organizat de Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, a avut loc în sala de evenimente a Muzeului Mitropoliei.


Pentru ultimele noutăți din lumea ortodoxă urmărește-ne pe Twitter. @AgentiaBasilica!

Foto credit: Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului

Comentarii Facebook


Știri recente