La 3 ani de la punerea pietrei de temelie, a fost sfințită biserica din satul prahovean Vărbilău

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a sfințit duminică, 06 septembrie 2020, noua biserică a parohiei Vărbilău 2 din județul Prahova.

Evenimentul a avut loc la numai 3 ani și 4 zile de la punerea pietrei de temelie, a remarcat Pr. Mihail Peneș, protoiereul Protopopiatului Vălenii de Munte.

„Este un moment istoric, deoarece într-o comunitate rurală acest lucru se întâmplă o dată la 150-200 de ani. Să se ridice un nou lăcaș de cult este din ce în ce mai greu în vremurile noastre, dar vedem că acolo unde Dumnezeu dorește se biruiește și rânduiala firii”, a spus protopopul.

Costurile construcției noii biserici au fost asigurate în proporție de 90% de Consiliul local al Comunei Vărbilău, informează Trinitas TV.

Ca semn de mulțumire pentru acest lucru, Ion Ioniță, primarul comunei, a fost distins cu Ordinul „Sfinții Împărați Constantin și Elena” pentru mireni. De asemenea, ierarhul a oferit distincții și altor persoane care au contribuit la ridicarea lăcașului de cult.


Foto credit: Trinitas TV

Comentarii Facebook


Știri recente