Jurnalistul Radu Buzăianu apreciativ la adresa Televiziunii Patriarhiei Române

Jurnalistul Radu Buzăianu a scris pe contul său de Facebook în termeni laudativi despre postul Trinitas TV al Patriarhiei Române.  

El a mărturisit că urmăreşte festivalul George Enescu pe Trinitas şi a evidenţiat calitatea emisiunilor din grila postului Patriarhiei.

„Pe Trinitas au emisiune Redactorul Şef de la Dilema Veche sau preşedintele Academiei Române sau critici literari cum e Alex Stefănescu. În emisiunea lui Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, sunt invitati des Andrei Pleşu, Radu Paraschivescu sau Dan C. Mihăilescu”.

Jurnalistul a făcut referire la faptul că Ortodoxia nu trebuie asociată cu „superstiţiile şi alte imbecilităţi”.

„Putem percepe Ortodoxia ca fiind despre babe înghesuite sau o putem înţelege cum a explicat-o Steinhardt. Ţine şi de cel care o procesează”.

„Am înteles că se tot explică deschiderea la minte ca fiind cu valorile opuse creştinismului. Dar una e ce se explică, fix invers e ce e”.

Trinitas TV face parte din Centrul de Presă Basilica, înfiinţat în 27 octombrie 2007.

Foto credit: Asociaţia Zâmbetul Îngerilor

Comentarii Facebook


Știri recente

Înălțarea Domnului la Paraclisul CMN | FOTO

Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul, Episcop vicar patriarhal, a oficiat de Înălțarea Domnului, Sfânta Liturghie la altarul de vară de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului. Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu   Urmăriți-ne pe Instagram!