Județul Olt: 150 elevi din Stoicănești au participat la ediția cu numărul 36 a campaniei de Prevenție și educație pentru sănătate

Campania de Prevenție și educație pentru sănătate, organizată de voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, a ajuns în comuna Stoicănești din județul Olt. Ediția cu numărul 36 a avut loc la școala gimnazială din localitate. La activitate au fost prezenți 150 de elevi ai instituției de învățământ, profesori, preoți și oficialități locale.

Echipa a fost formată din 9 voluntari, printre ei numărându-se: psihologul Iulia Manolescu, nutriționistul Sorina Aurica, medicul stomatolog Claudia Buduna și actorul Andrei Iordache. Pentru organizarea activității, aceștia au avut sprijinul Episcopiei Slatinei și Romanaților, a preoților din localitate, conducerii școlii și a oficialităților locale.

Programul a debutat cu prezentarea noțiunilor de igienă generală. De asemenea, au fost arătate și consecințele actelor de agresiune, întâlnite frecvent în școli. Acestea poartă denumirea de bullying și se manifestă prin hărțuirea verbală și fizică.

Pe tot parcursul acțiunii de informare, copiii au ascultat cu atenție sfaturile medicilor voluntari. La final, cei prezenți au primit daruri și fructe. Sponsorul campaniei a fost Carrefour Romania, informează Dan Prună, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.

Prin programul Prevenție și educație pentru sănătate mii de români au fost îndrumaţi şi ajutaţi pentru a-şi îmbunătăţi starea de sănătate. Ei au fost consiliaţi de voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, aflaţi sub coordonarea Părintelui Arhimandrit Ciprian Grădinaru.

Foto credit: Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului

Comentarii Facebook


Știri recente