Joi va fi sfințită noua catedrală din Moldova Nouă

Episcopii Lucian al Caransebeșului și Siluan al Ungariei vor oficia joi, de Adormirea Maicii Domnului, slujba de sfințire a catedralei construite începând cu anul 2000 în orașul Moldova Nouă, Caraș-Severin.

De la începerea lucrărilor până în prezent, serviciul liturgic parohial s-a desfășurat într-un spațiu amenajat de la subsolul bisericii.

Lucrările au durat aproape 20 de ani, fiind chiar întrerupte la un moment dat, din lipsa de fonduri a credincioșilor care au susținut lucrarea, în contextul disponibilizărilor și al închiderii minelor din Moldova Nouă.

În ultimii patru ani, lucrările au fost intensificate și datorită unor subvenții de la Secretariatul de Stat pentru Culte, informează Episcopia Caransebeșului.

Sfințirea celei mai mari biserici din Clisurii Dunării va avea loc de Adormirea Maicii Domnului întrucât acesta este și hramul lăcașului de cult.

Foto credit: Episcopia Caransebeșului

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

5 măsuri pentru protejarea de caniculă

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis miercuri o atenționare meteo pentru toată țara prin care au fost anunțate trei zile de disconfort termic cu temperaturi de până la 37 de grade. „Pe parcursul zilei…