Jandarmii din toată țara se alătură campaniei de donare de sânge a Patriarhiei Române: Donează sânge, salvează o viață!

Patriarhia Română în parteneriat cu Jandarmeria Română organizează, în perioada 15-16 iulie 2020, un amplu program național de donare de sânge în cadrul Campaniei „Donează sânge, salvează o viață!”.

Acțiunea națională se bucură de sprijinul Centrului de Transfuzie Sanguină al MApN, al Institutului Național de Hematologie Transfuzională, al celor 41 de Centre de Transfuzie Sanguină Județene și al Centrului de Transfuzie Sanguină al Municipiului București.

Timp de 2 zile, aproximativ 1000 de reprezentanți ai Jandarmeriei Române vor dona sânge în centrele de transfuzie din București și din țară, anunță voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale (CN) implicați în campanie.

În Capitală, acțiunea are loc la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române unde se află o echipă mobilă a Centrului de Transfuzie Sanguină al MApN. Voluntarii Paraclisului CN asigură donatorilor produse alimentare, ceai, apă, cafea ș.a.

©Voluntarii Paraclisului CN

Aceasta este a 18-a ediție a Campaniei „Donează sânge, salvează o viaţă!” a Patriarhiei Române.

Peste 19.000 litri de sânge au fost colectaţi din 2013 până în prezent prin implicarea a peste 35.000 de donatori voluntari.

Patriarhia Română este instituția cu cea mai mare contribuție adusă la creșterea numărului donatorilor. În România, sub 2% din populaţie donează sânge, faţă de media europeană de 10%.

Campania „Donează sânge, salvează o viaţă!” se desfăşoară la iniţiativa Patriarhului României şi sub coordonarea Părintelui Arhimandrit Ciprian Grădinaru de la Paraclisul Catedralei Naționale.

Foto credit: Voluntarii Paraclisului CN


Urmărește-ne și pe Twitter: @AgentiaBasilica și @BasilicaPhotos!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente