Jandarmii au donat 500 de litri de sânge în campania Patriarhiei: Donează sânge, salvează o viață!

Jandarmii din toată țara au donat în zilele de 7 și 8 octombrie aproximativ 500 de litri de sânge în cadrul campaniei inițiate de Patriarhia Română: Donează sânge, salvează o viață!

Ediția curentă a campaniei a fost organizată în cooperare cu Jandarmeria Română și centrele de transfuzie sanguină din țară.

„Scopul acestei campanii este de a dărui o șansă la viață cât mai multor semeni aflați în situații dificile și care au nevoie de sânge pentru a supraviețui”.

„Cu gândul că gestul nostru va aduce bucurie câtorva oameni încercați de boală, Jandarmeria Română adresează tuturor celor ce înțeleg valoarea salvării unei vieți umane îndemnul de a participa pe viitor la nobila acțiune a donării de sânge”.

„1.000 de jandarmi s-au mobilizat și au donat 500 litri de sânge pentru spitalele din toată țara. Într-o perioadă în care, sistemul medical are nevoie de noi toți, am înțeles că fiecare gest, oricât de mic, poate însemna enorm pentru cei care au cu adevărat nevoie”.

„La nivelul Jandarmeriei Române, campania s-a desfășurat în mai multe unități teritoriale din țară, iar la nivelul Capitalei, 150 jandarmi au participat la această campanie umanitară”, a precizat Jandarmeria Română pe pagina de Facebook.

Alături de jandarmii bucureșteni au fost prezenţi voluntarii Paraclisului Catedralei Naţionale. Ca de fiecare dată, voluntarii CMN au donat sânge și se ocupă de organizarea şi aprovizionarea cu apă, ceai, cafea şi produse alimentare necesare înainte şi după actul medical desfăşurat pe parcursul celor două zile de donare.

„Campania „Donează sânge, salvează o viaţă!” a debutat în anul 2013. Din 2014, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a decis extinderea campaniei la nivel naţional şi internaţional, participând astfel mai multe instituții publice, printre care se numără și Jandarmeria Română. Din 2013 şi până în prezent s-au recoltat aproximativ 3.000 de litri de sânge de la 35.000 de donatori fideli.

Foto credit: foaiatransilvana.ro

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente