ITO BM 2017 | Peste 400 de tineri la festivitatea de deschidere. PS Lucian a binecuvântat pe cei prezenți

În fața Bisericii Schimbarea la Față din municipiul Reșița, în Parcul Tricolorului, au debutat manifestările prilejuite de Întâlnirea Tinerilor din Banatul de Munte organizate în aceste zile de Episcopia Caransebeșului.

Aproximativ 400 de tineri de pe cuprinsul episcopiei, și alți 100 de invitați din: Arhiepiscopia Timișoarei, Arhiepiscopia Aradului, Arhiepiscopia Alba-Iuliei, Episcopia Covasnei și Harghitei și din Episcopia Slatinei și Romanaților s-au rugat pentru buna desfășurare a programului organizat pentru ei de Departamentul de tineret al Eparhiei Banatului Montan.

În deschiderea acestui eveniment, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a oficiat o slujbă de binecuvântare pentru toți adolescenții prezenți, informează Diac. Pavel Canea, de la Biroul de Presă al Eparhiei.

La festivitatea de deschidere au fost alături de tineri reprezentanți ai autoritățile locale, oficialități din municipiul de pe Bârzava, voluntari, preoți, dar și credincioși.

Preasfinția Sa le-a transmis copiilor în cuvântul adresat cu această ocazie că trebuie să fie mai aproape unii de alții și cu toții mai aproape de Biserica lui Hristos.

Nu ne putem câștiga mântuirea dacă nu lucrăm împreună, dacă nu lucrăm la consolidarea comuniunii și comunității. Trebuie să ținem cont că Mântuitorul Iisus Hristos s-a rugat pentru toată lumea. Mântuirea este subiectivă pe de-o parte, iar pe de altă parte nu putem să ne câștigăm mântuirea într-un mod individual, egoist, ci trebuie să ne punem sufletul pentru aproapele nostru, a subliniat Părintele Episcop Lucian.

În continuare, au fost luat cuvântul Ioan Popa, primarului municipiului reședință de județ,  dar și din reprezentanți ai Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte.

Toți participanții au primit apoi o masă, după care au participat la rugăciunile de seară. Ziua s-a încheiat cu un moment artistic de muzică folk, invitat special fiind cantautorul Cristian Buică.

Comentarii Facebook


Știri recente