ITO 2017 | Tinerii din Patriarhia Ierusalimului au sosit la Iași (VIDEO)

Prima delegație din străinătate care va participa la Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși (ITO) a ajuns ieri la Iași. Delegația Patriarhiei Ierusalimului este formată din zece tineri însoțiți de un preot, veniți din Fâșia Gaza și Betleem.

Participanții au fost întâmpinați în 29 august 2017 pe Aeroportul Internațional Iași de Arhim. Nicodim Petre, Consilier al Sectorului de Misiune, Statistică și Prognoză Pastorală al Arhiepiscopiei Iașilor.

Sunt tineri care se află pentru prima dată aici, dar și două persoane care au mai fost la Iași, una dintre ele chiar a făcut Facultatea de Stomatologie aici și vorbește românește, a precizat părintele consilier conform site-ului ito2017.ro.

Voluntarii români i-au primit pe oaspeți în mod tradițional românesc: cu pâine și cu sare. Astăzi și mâine grupul de participanți venit din Patriarhia Ierusalimului va vizita mănăstirile din zona Neamțului.

În această seară vor sosi la Iași alte două delegații participante la ITO 2017. Acestea vor veni din Patriarhia Antiohiei și a întregului Orient, respectiv din Patriarhia Alexandriei și a întregii Africi.


Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși aduce la Iași 5.000 de tineri în perioada 1-4 septembrie, cărora li se vor alătura duminică, 3 septembrie, alți 1.000. Tema evenimentului este Tânărul în căutarea libertății.

© ITO 2017

Comentarii Facebook


Știri recente