Italia: PS Atanasie de Bogdania a slujit la unica parohie din diaspora ocrotită de Sf. Dionisie Erhan

Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania a slujit duminică la Parohia românească Reggio Emilia II din Italia, singura parohie ortodoxă din diaspora românească ocrotită de Sfântul Dionisie Erhan, Episcopul Cetății Albe – Ismail.

Comunitatea parohială este formată cu preponderenţă de credincioşi basarabeni.

La predică, Arhiereul vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei a subliniat că „lumea de astăzi este înfometată de ceea ce numai Făcătorul ei poate dărui cu deplinătate; este însetată de iubire autentică”.

Vizita ierarhului în biserica amintită este parte a programului pastoral-misionar dedicat Misiunii „Sfântul Ierarh Nicolae” pentru basarabenii și pentru bucovinenii din Bucovina de Nord.

Sfântul Dionisie, Episcopul Cetății Albe-Ismail, este una dintre cele mai marcante personalități eclesiastice basarabene din prima jumătate a secolului trecut, care a luptat pentru realizarea statului național unitar român.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât canonizarea sa în anul 2018.

Viaţa Sfântului Dionisie Erhan poate fi lecturată aici.

Foto credit: Episcopia Italiei

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente

Începe Triodul. Treptele spre Postul Mare

Duminică, 5 februarie, creștinii ortodocși intră în perioada liturgică prepascală care se numește „Triod”. Este o perioadă caracterizată printr-un puternic caracter de pocăință și de pregătire duhovnicească pentru Praznicul Învierii Domnului. Etimologic, cuvântul triod provine…