Italia: PS Atanasie de Bogdania a slujit la unica parohie din diaspora ocrotită de Sf. Dionisie Erhan

Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania a slujit duminică la Parohia românească Reggio Emilia II din Italia, singura parohie ortodoxă din diaspora românească ocrotită de Sfântul Dionisie Erhan, Episcopul Cetății Albe – Ismail.

Comunitatea parohială este formată cu preponderenţă de credincioşi basarabeni.

La predică, Arhiereul vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei a subliniat că „lumea de astăzi este înfometată de ceea ce numai Făcătorul ei poate dărui cu deplinătate; este însetată de iubire autentică”.

Vizita ierarhului în biserica amintită este parte a programului pastoral-misionar dedicat Misiunii „Sfântul Ierarh Nicolae” pentru basarabenii și pentru bucovinenii din Bucovina de Nord.

Sfântul Dionisie, Episcopul Cetății Albe-Ismail, este una dintre cele mai marcante personalități eclesiastice basarabene din prima jumătate a secolului trecut, care a luptat pentru realizarea statului național unitar român.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât canonizarea sa în anul 2018.

Viaţa Sfântului Dionisie Erhan poate fi lecturată aici.

Foto credit: Episcopia Italiei

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente

Sfințire de troiță la Baza Aeriana 90 | FOTO

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, episcop vicar patriarhal, a oficiat marți, 28 mai 2024, slujba de sfințire a troiței ridicate în fața comandamentului Bazei 90 Transport Aerian Otopeni „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu”.   Foto credit: Basilica.ro…