Italia: Preoții români caută soluții pentru o misiune mai intensă în penitenciare

La Consfătuirea preoților capelani din închisori ai Episcopiei Italiei (10–14 februarie 2020) s-au discutat oportunitățile de intensificare a misiunii în rândul persoanelor private de libertate și de colaborare mai bună cu instituțiile penitenciare.

Consultările au avut loc cu sprijinul Pr. consilier pentru închisori Bogdan Petre (Roma VI) și a părintelui capelan Ionuț Vaseliu de la închisoarea Poarta Albă, coordonator al capelanilor din Sud Estul României (Arhiepiscopia Tomisului).

Clericii au avut întrevederi cu mai multe figuri instituționale din lumea voluntariatului în închisorile de la Roma. Aceste întâlniri au avut rolul de a înțelege cum s-ar putea integra experiențele pastorației din România cu metodologia de lucru a capelanilor și a voluntarilor italieni-catolici, notează Episcopia Italiei.

În urma discuțiilor s-a ajuns la concluzia că este nevoie de o mai apropiată și mai intensă colaborare cu asociațiile de voluntariat catolice. Totodată s-a propus ca preoții capelani să participe la un curs de formare a celor ce doresc să devină voluntari în penitenciarele din Peninsulă.

S-a convenit realizarea unui studiu aprofundat al Culegerilor de Programe pentru penitenciare și a Cursului „Alfa” promovat de mai multe asociații din țările vestice în favoarea recuperării deținuților.

În ultima zi a lucrărilor a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru Pr. Lucian Roșu care s-a ocupat îndeaproape de persoanele aflate în Penitenciarul din Torino.

Foto credit: Episcopia Italiei

Pentru cele mai recente informații din lumea ortodoxă urmărește-ne și pe Twitter – @AgentiaBasilica!

Comentarii Facebook


Știri recente