IPS Varsanufie: Sfinții Împărați sunt modele de ocârmuire politică, socială și de conlucrare cu ierarhia bisericească

Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a slujit duminica aceasta la Mănăstirea vâlceană Hurezi, cu prilejul hramului, informează site-ul oficial al Eparhiei.

La Sfânta Liturghie oficiată în 21 mai 2017, la așezământul ocrotit de Sfinții Împărați Constantin și Elena, din orașul Horezu, au participat numeroși credincioși.

În cuvântul rostit, Chiriarhul Râmnicului a evidențiat sfaturile pentru mântuire cuprinse în textul evanghelic duminical și importanța misiunii creștine a Sfinților Împărați Constantin și Elena.

Pericopa evanghelică ne învață că bolile care vin asupra noastră pot fi consecințe ale păcatelor, de aceea, trebuie să căutăm mai întâi vindecarea sufletului și apoi pe cea a trupului.

Învățăm de la orbul din Evanghelie virtutea nădejdii. Deși nu se gândea că cineva i-ar mai putea reda vederea, avea nădejdea că Dumnezeu va înmuia inimile celor de lângă El și nu-l va lăsa să-și piardă viața lui, a adăugat ierarhul.

Înaltpreasfinția Sa a îndemnat pe cei prezenți la recunoștință și la mărturisirea prin faptă și prin cuvânt a darurilor primite de la Dumnezeu, după modelul orbului vindecat de Mântuitorul Hristos.

IPS Varsanufie a amintit că Sfântul Împărat Constantin a fost, împreună cu Sfânta Elena, ctitor a numeroase biserici și a devenit pentru împărații bizantini dar și pentru mulți alți domnitori, model de ocârmuire politică, socială și de conlucrare cu ierarhia bisericească. De aceea au fost aleși de Sfântul Voievod Constantin Brâncoveanu să ocrotească Mănăstirea Hurezi, a concluzionat Chiriarhul.

Comentarii Facebook


Știri recente