IPS Varsanufie: Să-L primim pe Mântuitorul în Ierusalimul inimilor noastre!

Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a oficiat în Duminica Floriilor Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În cuvântul rostit la slujba din 9 aprilie 2017, ierarhul a subliniat învățăturile cuprinse în textul evanghelic al zilei. Înaltpreasfinția Sa a dat de asemenea îndemnuri privitoare la Săptămâna Patimilor Domnului.

Începe săptămâna cea mai sfântă din anul bisericesc, o săptămână în care Iisus Hristos ne cheamă să fim alături de El. Astăzi am venit să luăm ramuri de finic sau de salcie care simbolizează deopotrivă Învierea lui Hristos, dar și nădejdea noastră a învierii celei de obște, a explicat IPS Varsanufie.

Să ne ajute Bunul Dumnezeu ca această bucurie a Intrării Domnului în Ierusalim să fie și bucuria noastră, să-L primim pe Mântuitorul în Ierusalimul inimilor noastre, iar bucuria aceasta să fie desăvârșită peste o săptămână, atunci când vom cânta cu toții «Învierea lui Hristos», a adăugat ierarhul.

La finalul slujbei, Chiriarhul Râmnicului a citit rugăciunea de binecuvântare a ramurilor de salcie, pe care le-a împărțit preoților și credincioșilor prezenți.

Comentarii Facebook


Știri recente