IPS Varsanufie: Prin înomenire, Iisus Hristos se descoperă în forma cea mai apropiată nouă

Prin înomenirea Sa, Hristos-Emanuel ne-a făcut accesibilă comuniunea cu Sine ca Dumnezeu, în forma cea mai apropiată nouă, făcându-Se asemenea oamenilor; fiind Dumnezeu adevărat, a devenit prin întrupare și om adevărat, a explicat IPS Varsanufie în predica rostită în prima duminică după Nașterea Domnului.

Cuvântul înomenit este singura noastră cale spre comuniunea deplină cu Dumnezeu ca Treime de Persoane, a mai spus ierarhul.

IPS Varsanufie a oficiat Sfânta Liturghie, duminică, 31 decembrie 2017, în Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Reflectând în continuare asupra întrupării Mântuitorului, Înaltpreasfinția Sa a precizat că Nașterea Mântuitorului a făcut posibilă îndumnezeirea firii omenești, ca expresia cea mai înaltă a asemănării omului cu Dumnezeu.

La final, Chiriarhul a îndemnat la rugăciune de mulțumire pentru binefacerile primite în anul ce a trecut și de cerere pentru binecuvântarea noii perioade ce urmează:

Să nu uităm ca la cumpăna dintre anii 2017 și 2018, să aducem rugăciuni de mulţumire lui Dumnezeu pentru binefacerile primite de la El în anul ce a trecut și să-I cerem binecuvântarea dumnezeiască în toată lucrarea cea bună și folositoare din Anul Nou în care vom intra.

Prima duminică după Crăciun este închinată Sfinţilor Iosif Logodnicul, David Prorocul şi Iacob, ruda Domnului. Totodată, în data de 31 decembrie în Biserica Ortodoxă este rânduită Odovania praznicului Nașterii Domnului.

Foto credit: Arhiepiscopia Râmnicului

Comentarii Facebook


Știri recente