IPS Varsanufie: Prin Înălțarea la cer, Mântuitorul Hristos ne-a lăsat nădejdea mântuirii

În ziua Praznicului Înălţării Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a slujit în Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu-Vâlcea. După Sfânta Liturghie, Arhiepiscopul Râmnicului a oficiat o slujbă de pomenire pentru eroii neamului românesc în Cimitirul Cetăţuia din municipiu.

În cadrul ceremonialului liturgic din 25 mai 2017, ierarhul a rostit un cuvânt despre semnificațiile praznicului serbat și despre importanța pomenirii eroilor neamului, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Înălțarea Mântuitorului nu înseamnă că neamul omenesc rămâne singur, ci Hristos ne trimite pe Mângâietorul, adică pe Duhul Sfânt. Astfel, Prin Înălțarea Sa, Mântuitorul Hristos ne-a lăsat nădejdea mântuirii fiecăruia dintre noi, a subliniat Înaltpreasfinția Sa.

În continuare, IPS Varsanufie a participat la evenimentul comemorativ din Cimitirul Cetăţuia, unde a oficiat o slujbă de pomenire pentru eroii neamului.

La Monumentul Eroilor au fost depuse coroane de flori din partea autorităţilor publice judeţene şi locale. Au depus flori și elevi ai mai multor școli și licee din oraș, însoțiți de directorii și profesorii lor de religie. În tot acest timp s-a interpretat Imnul eroilor.

La final, a avut loc defilarea Gărzii de Onoare, formată dintr-un detaşament al militarilor genişti de la Centrul de Instruire pentru Geniu Panait Donici, și parada mai multor unităţi specializate ale Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Comentarii Facebook


Știri recente