IPS Varsanufie: Omul copleșit de patimi simte intervenția lui Dumnezeu în viața lui ca o tulburare a confortului

Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a oficiat duminica aceeasta slujba de resfințire a Bisericii  Adormirea Maicii Domnului  din Parohia Dozești, Protopopiatul Drăgășani.

După târnosirea bisericii, Înaltpreasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de preoți și diaconi, în prezența a numeroși credincioși, între care și oficialități locale, notează site-ul oficial al Eparhiei.

În cuvântul de învățătură rostit în 9 iulie 2017, Chiriarhul Râmnicului a precizat că Vindecarea celor doi demonizați din ținutul Gadarei reprezintă o descriere a omului contemporan robit de patimi.

Omul împătimit se izolează de ceilalți și se închide în el însuși precum îi vedem pe demonizații din Gadara locuind în morminte; omul plin de patimi locuiește în mormântul egoismului său. El se gândește doar la propria persoană, la cum să își înmulțească plăcerile sale fără a-și aminti de aproapele său.

Strigătul celor doi demonizați: „Ce ai cu noi, Iisuse?” este strigătul omului copleșit de patimi și păcate care s-a învățat atât de mult cu confortul și comoditatea încât simte că nu mai are nevoie de nimeni și de nimic, nici măcar de Dumnezeu. El simte intervenția lui Dumnezeu în viața lui ca o deranjare a comodității, ca o tulburare a confortului și a plăcerilor pe care le caută.

Să ne rugăm ca Dumnezeu, în iubirea Sa, să rămână veșnic cu noi și în noi, ca astfel să ne bucurăm de fericirea Împărăției Sale întru veșnicie, a încheiat Înaltpreasfinția Sa.

Sărbătoarea a adunat numeroși credincioși din parohie și din împrejurimi, precum și reprezentanți ai autorităților locale.

Comentarii Facebook


Știri recente