IPS Varsanufie: Odată cu sfinţirea locașului închinat lui Dumnezeu, are loc şi sfinţirea sufletelor noastre

Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a subliniat în cuvântul rostit duminica aceasta legătura dintre sfințirea unei biserici și sfințirea vieții creștinului. Arhiepiscopul Râmnicului a sfințit noua Biserică Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din Parohia Rusănești, Protopopiatul Drăgășani.

În continuare, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în locașul de cult sfințit, împreună cu un sobor de clerici, în prezența oficialităților locale și a numeroși credincioși din Rusănești dar și din împrejurimi, notează site-ul oficial al Eparhiei.

În omilia rostită în cadrul slujbei din 17 septembrie 2017, Chiriarhul Râmnicului a evidențiat solemnitatea momentului de sfințire a unei biserici și importanța acestui eveniment în viața creștinilor.

Trăim cu adevărat momente de înălțare duhovnicească și trebuie să aducem slavă lui Dumnezeu că ne-a învrednicit să fim părtași la acest moment deosebit din viața parohiei. Pentru bucuria acestei sărbători prilejuite de sfințirea noii biserici, toți credincioșii ortodocși primesc binecuvântarea să intre în Sfântul Altar, fiecare rugându-se lui Dumnezeu să sfințească viața lui așa cum a fost sfințită biserica nouă, a explicat Înaltpreasfinția Sa.

Odată cu sfinţirea locașului închinat lui Dumnezeu, are loc şi sfinţirea sufletelor noastre, a concluzionat IPS Varsanufie.

Comentarii Facebook


Știri recente