IPS Varsanufie la resfinţirea lăcaşului de cult din Mlăceni: Bisericile de lemn sunt o marcă a identității poporului român

IPS Varsanufie la sfinţirea bisericii din Mlăceni

După resfinţirea bisericii Biserica Parohiei Mlăceni, comuna Perișani, Protopopiatul Călimănești, IPS Varsanufie le-a vorbit celor prezenţi despre importanţa protejării lăcaşurilor de cult care fac parte din patrimoniul naţional. Ierarhul a făcut referire în special la construcţiile din lemn.

Bisericile de lemn, aflate într-un număr însemnat în Eparhia Râmnicului, a spus Arhiepiscopul Râmnicului, dincolo de aspectul patrimonial, devenind o marcă a identității poporului român, își împlinesc scopul ctitoriei lor prin continua săvârșire a sfintelor slujbe.

Lăcaşul din lemn a fost supus, în ultima vreme, unor ample lucrări de restaurare cu sprijinul primarului comunei Perișani, al Consiliului Parohial și al enoriașilor acestei parohii. În semn de apreciere pentru sprijinul acordat, Chirarhul a acordat diplome de apreciere celor care s-au implicat în sprijinirea acestor lucrări.

Este nevoie de o permanentă grijă pentru consolidarea și restaurarea acestor lăcașuri sfinte, multe dintre ele construite în secolele al XVIII-lea și al XIX-lea. De aceea, am acordat astăzi gramate de vrednicie părintelui paroh și domnului primar, în semn de recunoștință pentru inițiativa și coordonarea lucrărilor de restaurare a bisericii și a icoanelor din catapeteasmă, a concluzionat Ierarhul.

După slujba de sfințire, Arhiepiscopul Râmnicului a oficiat Sfânta Liturghie.

Comentarii Facebook


Știri recente