Credincioșii din Băbeni au primit duminica trecută vizita IPS Varsanufie. Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie, după care a săvârșit slujba de sfințire a noului așezământ social al Parohiei Băbeni III, apoi a dezvelit placa comemorativă așezată pe fațada bisericii în care slujit preotul Ioan Marina, devenit ulterior Patriarhul Justinian Marina.
În cuvântul rostit, Înaltpreasfinția Sa a precizat că biserica din Băbeni a fost renovată și redată cultului de preotul Ioan Marina, după ce aproape jumătate de secol fusese închisă cultului, ceea ce evidențiază unele dintre calitățile viitorului conducător de Biserică.
Acest fapt ne încredințează deopotrivă de simțul gospodăresc al viitorului patriarh, precum și de sentimentele de dragoste pe care le avea față de sfintele locașuri de cult pe care a căutat să le înnoiască și pentru care, mai târziu, în perioada regimului comunist ateu, a luptat împotriva distrugerii lor, a spus IPS Varsanufie.
Tot în aceeași zi, Arhiepiscopul a participat la pelerinajul cu moaștele Sfântului Ioanichie cel Nou de la Muscel, organizat în orașul Băbeni, informează site-ul oficial al Eparhiei Râmnicului.
Un fragment din moaștele Sfântului Ioanichie cel Nou de la Muscel a fost așezat spre închinare și binecuvântare în Biserica Buna Vestire, sfântul devenind astfel și ocrotitor al orașului Băbeni.
La finalul pelerinajului, Înaltpreasfinția Sa a precizat că biserica se remarcă în rândul locașurilor închinate lui Dumnezeu nu doar prin slujirea Patriarhului Justinian, ci și prin faptul că a fost sfințită de Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica.
Cei prezenți au fost îndemnați să aibă mare evlavie pentru sfinții români.
Patriarhul Justinian i-a cinstit pe sfinții români și a arătat dragoste față de credincioși prin lucrarea socială pe care a desfășurat-o. Avem datoria de a-i cinsti și noi pe sfinți, iar cinstirea trebuie să fie mărturisită. De aceea, vă îndemnăm să săvârșiți acatistele rânduite de Biserică în cinstea sfinților și să fiți prezenți la biserică în ziua prăznuirii lor, pentru a nădăjdui în permanență în ajutorul și mijlocirea acestora înaintea Preasfintei Treimi, a adăugat Părintele Arhiepiscop.
Sfântul Calinic de la Cernica a fost canonizat în vremea celui de-al treilea patriarh al Bisericii Ortodoxe Române.
Foto credit: arhiepiscopiaramnicului.ro