IPS Varsanufie: Dumnezeu l-a creat pe om ca să fie viu

Cuvintele au fost rostite de Arhiepiscopul Râmnicului în cadrul Sfintei Liturghii oficiate duminică. Chiriarhul a subliniat în omilia sa câteva aspecte referitoare la învățătura Bisericii despre viața veșnică.

Conform site-ului oficial al Eparhiei, în 29 octombrie 2017, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a slujit în biserica cu hramurile Sfântul Mare Mucenic Gheorghe și Sfântul Mare Mucenic Dimitrie a Parohiei Căzănești din municipiul Râmnicu Vâlcea.

În cuvântul rostit cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre adormire sau moarte, adică trecerea la cele veșnice, reflectând asupra minunii învierii fiicei lui Iair (Lc. 8: 41-56).

Această minune ne încredințează că Dumnezeu are putere asupra morții și toate cuvintele Evangheliei Sale despre învierea morților sunt adevărate, a spus ierarhul.

Biserica nu-i numește „morți” pe cei care mor, ci „adormiți”. Moartea nu a fost creată de Dumnezeu. Dumnezeu l-a creat pe om ca să fie viu, l-a așezat în grădina raiului, în Eden, unde l-a pus să stăpânească peste toată creația Sa. Moartea a venit în lume în urma păcatului pe care l-au făcut primii oameni, Adam și Eva, părinții întregului neam omenesc, după cum ne încredințează Sfântul Apostol Pavel „plata păcatului este moartea”, a adăugat IPS Varsanufie.

După trecerea la cele veșnice vom fi răsplătiți conform faptelor din această viață. De aceea, a mai spus Chiriarhul Râmnicului, timpul pe care îl petrecem pe pământ este de fapt un timp de zidire pentru viața veșnică și suntem datori să-l unim cu Hristos prin Taina Sfintei Spovedanii și să ne împărtășim de cuvântul lui Dumnezeu, aici în biserica cea sfântă.

La final, ierarhul a subliniat faptul că trebuie să prețuim darurile primite de la Dumnezeu:

Învierea fiicei lui Iair, dar și vindecarea femeii care suferea de mult timp, ne încredințează că Dumnezeu ne iubește și dragostea Lui se vădește în toate darurile pe care ni le face, însă trebuie să prețuim  dragostea aceasta și să o împărtășim și celorlalți, a precizat Înaltpreasfinția Sa.

Foto credit: Arhiepiscopia Râmnicului

Comentarii Facebook


Știri recente