IPS Varsanufie despre orbul vindecat: Nu devine izvor al luminii, ci o face să strălucească pentru ceilalți

Arhiepiscopul Râmnicului a explicat în predica duminicală faptul că orbul vindecat de Hristos „nu a primit doar vederea trupească, ci și-a deschis mintea și sufletul, spre a primi lumina lui Dumnezeu, căpătând îndrăzneală de a-L mărturisi pe Dumnezeu și de a-i lumina pe ceilalți”.

„Nu luminează de la el însuși, ci lumina lui Hristos devine strălucitoare în el. Nu omul devine izvor al luminii, ci el doar o face să strălucească pentru ceilalți”, a subliniat Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie în predica rostită la Biserica Toți Sfinții din Râmnicu-Vâlcea.

Referindu-se la vindecarea pe care Hristos Domnul a înfăptuit-o, ierarhul a spus că „El a schimbat și schimbă vieți, arătându-ne că numai iubirea lui Dumnezeu ne poate scoate din necazurile, nevoile și ispitele cotidiene”.

Biserica „Toți Sfinții“ a fost construiă între anii 1762 – 1764 de episcopul Grigorie Socoteanu.

Pentru finanțarea construcției a contribuit filantropul Hagi Constantin Malake.

Este cel mai reprezentativ monument istoric de început de secol XVIII al orașului, o adevărată podoabă arhitecturală neobizantină, care îmbină armonios stilul de construcție hurezean-brâncovenesc cu cel al mănăstirilor Curtea de Argeș și Dealu.

În cadrul parohiei a funcţionat în 1893 o şcoală de cântăreţi bisericeşti.

Foto credit: Arhiepiscopia Râmnicului

Comentarii Facebook


Știri recente