IPS Varsanufie: Alături de pregătirea și abilitățile noastre avem nevoie de ocrotirea lui Dumnezeu, a Maicii Domnului și a sfinților

IPS Varsanufie a așezat în 8 iulie 2017 o copie a icoanei Maicii Domnului Kazanskaia în biserica Mănăstirii Sfântul Ioan Iacob – Țara Loviștei, din comuna Racovița.

Chiriarhul Râmnicului a săvârșit Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, informează site-ul oficial al Arhiepiscopiei Râmnicului.

La slujbă au fost prezenți alături de obștea monahală, reprezentanți ai instituțiilor de stat centrale și locale, dar și mulțime de credincioși și pelerini care își așază nădejdea în mijlocirea și ajutorul Maicii Domnului.

În cuvântul rostit, Părintele Arhiepiscop a precizat: Icoana Maicii Domnului Kazanskaia pe care o așezăm astăzi în biserica Mănăstirii Sfântul Ioan Iacob  s-a arătat a fi făcătoare de minuni nu doar în spațiul ortodox răsăritean unde a fost cinstită, ci și în toate locurile în care a fost purtată în pelerinaj.

Icoana aceasta a Maicii Domnului s-a descoperit a fi ocrotitoare a comunităților care erau amenințate a fi incendiate, dar și făcătoare de minuni pentru câțiva copii care se aflau în pericolul de a muri în mijlocul unui incendiu, astfel încât a fost cinstită de toți cei care își riscă viața pentru binele semenilor.

Am aflat cu bucurie de la reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență General Magheru al Județului Vâlcea că cinstesc în mod deosebit această icoană și de aceea am rânduit  să devină ocrotitoarea acestei instituții și a tuturor celor care își desfășoară activitatea în cadrul ISU Vâlcea.

La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a rostit rugăciuni de mulțumire pentru toți cei care-și desfășoară activitatea, riscându-și viața pentru binele semenilor în cadrul ISU Vâlcea, după care Icoana Maicii Domnului Kazanskaia a fost purtată în procesiune în jurul biserica Mănăstirii Sfântul Ioan Iacob și așezată în iconostas.

Comentarii Facebook


Știri recente