IPS Varsanufie a sfinţit biblioteca mănăstirii din satul natal al Patriarhului Justinian

Arhiepiscopul Varsanufie al Râmnicului a sfinţit luni sala mare a bibliotecii mănăstirii construite în Suieşti, satul natal al Patriarhului Justinian Marina.

Evenimentul a fost parte a manifestărilor dedicate împlinirii a 120 de ani de la naşterea celui de-al treilea conducător al Bisericii Ortodoxe Române.

Biblioteca, ce poartă numele Patriarhului Justinian, cuprinde cărți dăruite de arhiereu bisericilor din satul natal, cărți și studii de teologie, scrieri aghiografice, dar și beletristică.

Au participat reprezentanții autorităților locale, ale Bibliotecii Județene „Sfântul Antim Ivireanul” din Râmnicu-Vâlcea, ai societăților culturale din județul Vâlcea, profesori universitari,  profesori și elevi de la Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae”.

Simpozion

Manifestările comemorative au continuat cu o serie de comunicări susţinute în cadrul Simpozionului Național „Patriarhul Justinian Marina – 120 de ani de la naștere”.

În cuvântul său, intitulat „Patriarhul Justinian Marina, între dragostea locurilor natale și slujirea Bisericii”, Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie a prezentat viaţa şi realizările păstorului de suflete.

Mesajul integral al Înaltpreasfinţiei Sale, dar şi celelalte comunicări susţinute, pot fi consultate pe site-ul oficial al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Rugăciune

Comemorarea Patriarhului Justinian Marina a început cu o slujbă de pomenire oficiată de Arhiepiscopul Varsanufie în biserica Mănăstirii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” şi „Binecredinciosul Împărat Justinian cel Mare”.

La momentul sfinţirii, în 22 octombrie 2017, aşezământul monastic a fost numit de Patriarhul Daniel O biserică-simbol în satul natal al Patriarhului Justinian.

Foto credit: Arhiepiscopia Râmnicului


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente