IPS Varsanufie a oferit Bisericii Înălțarea Domnului din Râmnicu Vâlcea fragmente din moaștele Sfântului Spiridon

Biserica Înălțarea Domnului din cartierul Ostroveni, Râmnicu Vâlcea, a primit marți fragmente din moaștele Sfântului Ierarh Spiridon. IPS Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a fixat ziua serbării Sfântului Spiridon drept hramul secundar al parohiei, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Am așezat sfintele moaște ca să ocrotească această biserică și să mângâie pe toți cei care se roagă aici, a spus IPS Varsanufie în cadrul predicii rostite la Sfânta Liturghie.

Înaltpreasfinția Sa a subliniat caracterul de grabnic ajutători al sfinților:

Ajutorul pe care îl primim de la sfinți vine din harul lui Dumnezeu de care ei s-au învrednicit. De aceea, sfintele lor moaște sunt nu numai purtătoare de har, ci și grabnic ajutătoare celor care le cinstesc cu credință, a explicat ierarhul.

În continuare, Părintele Arhiepiscop a evocat aspecte din viața Sfântului Spiridon și calitățile deosebite ale marelui ierarh care s-a arătat a fi părinte iubitor față de păstoriții săi, cărora le-a tămăduit bolile trupești și sufletești, i-a apărat de foamete și urgie în vremuri de primejdii, iar când citea sfintele rugăciuni, îngeri avea împreună slujind după cum amintește troparul său.

Numeroși credincioși din municipiu au fost prezenți la slujba oficiată de chiriarh și au adus cinstire sfintelor moaște așezate în lăcașul de cult.

Foto credit: Arhiepiscopia Râmnicului

Comentarii Facebook


Știri recente