IPS Teofan: Viața creștinului ortodox se definește prin rugăciune și post

Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a fost prezent duminică, 28 august 2016, în parohia Rediu, protopopiatul Roznov, județul Neamț. Cu această ocazie, Înaltpreasfinția Sa a oficiat slujba de sfințire a bisericii parohiei Duminica Tuturor Sfinților, notează site-ul doxologia.ro.

După sfințire, ierarhul a săvârșit, în prezența a  mii de persoane, Sfânta Liturghie.

În cuvântul rostit, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a evidențiat două aspecte importante ce definesc viața unui creștin ortodox: rugăciunea și postul.

Viața creștinului ortodox  se definește prin rugăciune și post. Când spun rugăciune, nu mă refer doar la rugăciunea de dimineață sau de seară, ci la gândul permanent la Dumnezeu. Rugăciune se numește nesăvârșirea faptei celei rele. În ceea ce privește postul se cuvine să postim cu gura, cu urechile și cu ochii. Să nu vorbim ce nu trebuie, să nu privim la ce nu trebuie, a spus Înaltpreasfinția Sa.

La finalul Sfintei Liturghii, părintele Vasile Narcis Focșăneanu, parohul bisericii, a fost hirotesit iconom stavrofor. De asemenea, cei ce au sprijinit lucrările au primit distincții de vrednicie din partea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Locașul de cult a fost construit în perioada 2004-2016, prin contribuția credincioșilor din parohie, dar și din alte zone.

Comentarii Facebook


Știri recente