IPS Teofan: Să nu ne grăbim a-l judeca şi osândi pe Iuda

Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a oficiat Denia din Sfânta şi Marea Joi în Biserica Sfântul Dumitru – Balş, din Iaşi, notează doxologia.ro.

La Denia din 12 aprilie 2017, au slujit împreună cu ierarhul Pr. Toma Gradinaciuc, Protoiereul Protopopiatului Iaşi 1, și Pr. Cristian Rotaru, parohul comunității. Răspunsurile la strană au fost oferite de un grup de teologi.

În cuvântul rostit, Părintele Mitropolit a subliniat faptul că a-L trăda pe Iisus Hristos înseamnă a nu-L recunoaşte ca Domn şi Dumnezeu şi a nu împlini poruncile Lui.

De-a lungul vieţii, dacă vom privi cu onestitate asupra acţiunilor săvârşite, vom descoperi foarte multe situaţii în care din necredinţă, din iubire de arginţi, din mândrie nemăsurată am luat haină de Iuda şi L-am trădat pe Domnul Hristos, a spus Înaltpreasfinția Sa.

Să nu ne grăbim a-i judeca şi osândi pe Iuda sau pe alţii ca el, ci să încercăm, cu sinceritate, să-l găsim pe Iuda în multe din manifestările noastre şi să-l izgonim, a îndemnat la final ierarhul.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente