IPS Teofan: Să ne dea Dumnezeu putere să răspundem chemării Sale

Să ne dea Dumnezeu putere să răspundem chemării Sale arătate în felurite chipuri, ca să fim împreună cu El: noi să ne bucurăm de prezența Lui, El, Dumnezeu, să se bucure de prezența noastră, le-a spus Mitropolitul Moldovei și Bucovinei credincioșilor prezenți duminică în Capela Nașterea Maicii Domnului de la Maternitatea Elena Doamna din Iași.

În același timp, având ca icoană sfântă pe tinerii pe care îi prăznuim astăzi, să ne dăruiască Dumnezeu putere ca viața noastră, responsabilitățile noastre, averea noastră, toate acestea să le punem la îndemâna celor dragi ai noștri, și celor care sunt mai săraci decât noi, a adăugat Părintele Mitropolit.

Conform doxologia.ro, la Sfânta Liturghie oficiată de IPS Teofan în Duminica a douăzeci și opta după Rusalii au participat atât cadre medicale și pacienți, cât și credincioși din municipiu. În timpul slujbei au fost rostite rugăciuni pentru cei aflați în suferință pe patul spitalului.

La finalul cuvântului rostit ierarhul a subliniat importanța dragostei și a credinței în actul vindecării trupești:

Îl rugăm pe Dumnezeu să dăruiască tuturor celor care ostenesc în acest așezământ putere de a se apleca cu sensibilitate și dăruire asupra celor care sunt bolnavi. Totodată, Îl rugăm să dăruiască bolnavilor putere să se încreadă în Dumnezeu, și, în același timp, în această știință atât de mare și importantă pentru viața omului, știința medicală.

Ceremonialul liturgic a fost succedat de un concert de colinde susținut de Corul Pridvorul satului din Parohia Ceir, județul Iași. Părintele Mitropolit Teofan le-a oferit daruri membrilor corului și copiilor aflați în biserică.

Foto credit: Tudorel Rusu / Doxologia.ro

Comentarii Facebook


Știri recente